Τα αντισυλληπτικά χάπια τα παίρνουμε μόνο με την καθοδήγηση του γυναικολόγου ή και μόνες μας;


γυναικα και αντισυλληπτικά χάπια

Συχνά εκφράζεται η απορία αν μπορεί μια κοπέλα να ξεκινήσει μόνη της να παίρνει αντισυλληπτικά χάπια ή πρέπει να της το προτείνει ο γυναικολόγος της; 

Τα αντισυλληπτικά χάπια είναι φάρμακα τα όποια έχουν χρησιμοποιηθεί από εκατομμύρια γυναίκες, με μεγάλη ασφάλεια. Έχουν πολλές ευεργετικές δράσεις, όχι μόνο για αντισύλληψη, αλλά και για τον ανώμαλο κύκλο, την αυξημένη ποσότητα της περιόδου, τους πόνους κατά την περίοδο, τις κύστεις των ωοθηκών, το λιπαρό δέρμα, την αυξημένη τριχοφυΐα, την ακμή κλπ. Εκτός όμως από τις ενδείξεις, υπάρχουν και οι αντενδείξεις. Υπάρχουν δηλαδή καταστάσεις που το αντισυλληπτικό πρέπει να αποφεύγεται. Έτσι, αν και είναι μια απλή διαδικασία το να πάρει κάποια γυναίκα αντισυλληπτικά χάπια, καλό είναι να γίνει κάτω από σωστή καθοδήγηση γυναικολόγου, για καλύτερο αποτέλεσμα και μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι εξετάσεις είναι απλές και μαζί με το ατομικό και το οικογενειακό ιστορικό, η γυναίκα βρίσκει ποιο χάπι της ταιριάζει καλύτερα.

αντισυλληπτικά χάπια

Το καλύτερο λοιπόν είναι η νέα κοπέλα να συμβουλευτεί κάποιο γυναικολόγο, με γνώσεις πάνω στην αντισύλληψη, αλλά και Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας, και να συζητήσει αν μπορείς να πάρει αντισυλληπτικά με ασφάλεια ή όχι, και αν ναι, ποιο είναι το κατάλληλο για αυτήν, καθώς όλα τα αντισυλληπτικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ.