ΠΑΡΘΕΝΟΡΡΑΦΗ

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΘΕΝΙΚΟΥ ΥΜΕΝΑ (ΠΑΡΘΕΝΟΡΡΑΦΗ)


Ο παρθενικός υμένας είναι μία μεμβράνη στην είσοδο του κόλπου, που εμποδίζει την είσοδο μικροβίων. Όταν η νεαρή έρθει για πρώτη φορά σε σεξουαλική επαφή, ο παρθενικός υμένας «σπάει», διαφοροποιώντας έτσι και οπτικά τις γυναίκες, που έχουν σεξουαλικές επαφές, από τα κορίτσια, που δεν έχουν ξεκινήσει τη σεξουαλική τους ζωή.

Ο παρθενικός υμένας  μπορεί όμως να «σπάσει» και χωρίς σεξουαλική επαφή, όπως σε τραυματισμούς. Συχνότερα είναι τα ατυχήματα με το ποδήλατο, ή η πτώση πάνω σε κάποιο όργανο της «Παιδικής Χαράς». Στις περιπτώσεις αυτές, είναι δυνατή η πλαστική αποκατάσταση της ακεραιότητα του παρθενικού υμένα (παρθενορραφή).

παρθενικός υμένας  παρθενικός υμένας πριν και μετα

Ο εξειδικευμένος Παιδογυναικολόγος μπορεί να τοποθετήσει ράμματα, ειδικά γι’ αυτήν την περίπτωση και ανάλογα την ηλικία και το μέγεθος του προβλήματος και του υμένα και να λύσει το πρόβλημα.

Ο πόνος μετά την επέμβαση αντιμετωπίζεται εύκολα με παυσίπονα και η νεαρή γυναίκα επιστρέφει πολύ γρήγορα στις ασχολίες της.

Ο παρθενικός υμένας δεν θα διαφέρει από το φυσιολογικό υμένα, που είχε η νεαρή παλαιότερα. Έτσι, η νέα γυναίκα απαλλάσσεται από το άγχος και την αμηχανία της απουσίας αιμορραγίας κατά την πρώτη σεξουαλική επαφή.

Η επέμβαση αυτή προσφέρει μεγάλη ψυχική ανακούφιση, ιδιαίτερα σε γυναίκες που δέχονται μεγάλες ψυχολογικές πιέσεις, λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων ή παραδοσιακών αντιλήψεων της οικογένειας ή του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος.