Αμηχανία και εχεμύθεια στην πρώτη επίσκεψη της έφηβης στο γυναικολόγο.


πρώτη επίσκεψη μιας έφηβης στο γυναικολόγο

Πριν την πρώτη επίσκεψη μιας έφηβης στο γυναικολόγο είναι συχνές κάποιες αναστολές που μπορεί να έχει. Συχνά σκέφτεται και εξομολογείται ότι: «Ντρέπομαι, νιώθω αμήχανα και φοβάμαι να πάω σε γυναικολόγο. Επίσης, πιστεύω ότι θα τα πει στους γονείς μου».

Ο γυναικολόγος είναι ο σύμμαχος της γυναίκας. Είναι ο γιατρός στον οποίο η γυναίκα απευθύνεται για κάθε πρόβλημα της και για οτιδήποτε την απασχολεί. Είναι εκεί πάντοτε για να την προστατέψει και να τη βοηθήσει. Για να απαντήσει σε όλες τις απορίες, να τη βοηθήσει να πάρει αποφάσεις και να της προτείνει λύσεις. Άρα η λέξη φόβος δεν έχει καμία θέση ανάμεσα στη γυναίκα και το γυναικολόγο. 

Ο γυναικολόγος σύμμαχος της γυναίκας

Για παράδειγμα, θα δώσει πληροφορίες για τις αντισυλληπτικές μεθόδους, τη χρήση του προφυλακτικού, το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, την προστασία από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, για τους κανόνες υγιεινής και τους προληπτικούς ελέγχους, για τις γόνιμες και τις ασφαλείς ημέρες του κύκλου κλπ.

Τέλος, ο Γυναικολόγος Εφήβων προστατεύει για λόγους δεοντολογίας όσο το δυνατό περισσότερο την προσωπική ζωή των ασθενών του και δεν αποκαλύπτει εύκολα πληροφορίες για τα θέματα αυτά.