Πώς γίνεται μια διακοπή κύησης;

kyhsh1

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει μια κοπέλα να ξέρει όταν είναι έγκυος και χρειάζεται διακοπή της κύησης.

Σε γενικές γραμμές, η διακοπή κύησης αποτελεί μια μικροεπέμβαση. Είναι μια σύντομη και απλή διαδικασία αλλά πρέπει να γίνει με προσοχή για να μην υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον, όταν η γυναίκα θα θέλει να κάνει παιδιά. Μετά από τη διαδικασία σαφώς χρειάζεται να πάρει φάρμακα, για σύντομο χρονικό διάστημα, για μεγαλύτερη ασφάλεια. Επίσης, πρέπει να βρεθεί και μια σωστή και κατάλληλη αντισυλληπτική μέθοδος, για να μην επαναληφθεί άλλη ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη στο μέλλον. Πόνος ουσιαστικός δεν υπάρχει, αφού θα πάρει κάποια ελαφρά παυσίπονα. Η νέα κοπέλα επιστρέφει στο σπίτι της λίγες ώρες μετά χωρίς σοβαρά προβλήματα, και στην εργασία της συνήθως από την επόμενη ημέρα, αν το επιθυμεί.

kyhsh2
 

Διακοπή κύησης

Υπάρχουν όμως πολλά πράγματα και κάποιες λεπτομέρειες από το ιστορικό της, καθώς και κάποιες αδρές εξετάσεις, που πρέπει να προσέξει ο γυναικολόγος και αρκετές λεπτομέρειες που πρέπει να συζητήσει με την κοπέλα, για την δική της υγεία και ασφάλεια.

Ο Νόμος προβλέπει ότι, σε περίπτωση που αυτή είναι ανήλικη, χρειάζεται η συγκατάθεση ενός από τους δυο γονείς ή κηδεμόνες. Γενικά, οι νεαρές κοπέλες προτιμούν τα ιδιωτικά μαιευτήρια, παρά τα Δημόσια, για προστασία της ανωνυμίας τους.


instagram facebook youtube twitter linkedin

Δρ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ - ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΙΔΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Healthy Lady, Κέντρο Παιδικής κι Εφηβικής Γυναικολογίας

Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα)

Με ραντεβού σε Γλυφάδα και Τρίπολη 210 6919219 Email: info@healthylady.gr

ΠΑΙΔΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ - Γυναικολόγος για παιδιά και έφηβες

Εγγραφείτε στο newsletter μας!