ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ

Αμηχανία και εχεμύθεια στην πρώτη επίσκεψη της έφηβης στο γυναικολόγο.

 

ahxan1

Πριν την πρώτη επίσκεψη μιας έφηβης στο γυναικολόγο είναι συχνές κάποιες αναστολές που μπορεί να έχει. Συχνά σκέφτεται και εξομολογείται ότι: «Ντρέπομαι, νιώθω αμήχανα και φοβάμαι να πάω σε γυναικολόγο. Επίσης, πιστεύω ότι θα τα πει στους γονείς μου».

Ο γυναικολόγος είναι ο σύμμαχος της γυναίκας. Είναι ο γιατρός στον οποίο η γυναίκα απευθύνεται για κάθε πρόβλημα της και για οτιδήποτε την απασχολεί. Είναι εκεί πάντοτε για να την προστατέψει και να τη βοηθήσει. Για να απαντήσει σε όλες τις απορίες, να τη βοηθήσει να πάρει αποφάσεις και να της προτείνει λύσεις. Άρα η λέξη φόβος δεν έχει καμία θέση ανάμεσα στη γυναίκα και το γυναικολόγο. 

ahxan2

Για παράδειγμα, θα δώσει πληροφορίες για τις αντισυλληπτικές μεθόδους, τη χρήση του προφυλακτικού, το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, την προστασία από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, για τους κανόνες υγιεινής και τους προληπτικούς ελέγχους, για τις γόνιμες και τις ασφαλείς ημέρες του κύκλου κλπ.

Τέλος, ο Γυναικολόγος Εφήβων προστατεύει για λόγους δεοντολογίας όσο το δυνατό περισσότερο την προσωπική ζωή των ασθενών του και δεν αποκαλύπτει εύκολα πληροφορίες για τα θέματα αυτά. 

instagram facebook youtube twitter linkedin

Δρ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ - ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΙΔΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Healthy Lady, Κέντρο Παιδικής κι Εφηβικής Γυναικολογίας

Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα)

Με ραντεβού σε Γλυφάδα και Τρίπολη 210 6919219 Email: info@healthylady.gr

ΠΑΙΔΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ - Γυναικολόγος για παιδιά και έφηβες

Εγγραφείτε στο newsletter μας!