Πειράζει πρώτα οι σεξουαλικές σχέσεις και μετά το εμβόλιο;

Πειράζει να ξεκινήσει μια κοπέλα σεξουαλικές επαφές και μετά να κάνει το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας;

 

en1

Καλό θα ήταν να προηγηθεί ο εμβολιασμός με το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Το αποτέλεσμα είναι άριστο και θα η γυναίκα έχει μια ασπίδα προστασίας, ίσως για όλη της τη ζωή. Είναι άδικο να μολυνθεί κάποια από τον ιό των κονδυλωμάτων μόνο για λίγους μήνες διαφορά στην έναρξη των ερωτικών επαφών της (μέχρι να ολοκληρωθούν οι 3 δόσεις του εμβολίου). Επιπλέον το εμβόλιο στη νεαρή ηλικία καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι παρενέργειες είναι σχεδόν μηδενικές.

Για να κάνει κάποια το εμβόλιο δεν χρειάζεται καμία εξέταση, αν δεν έχει αρχίσει ακόμα σεξουαλική δραστηριότητα. Απλά πρέπει κάποιος γιατρός με εμπειρία πάνω στο εμβόλιο, να σε ρωτήσει κάποια πράγματα από το ατομικό και οικογενειακό ιστορικό για καλύτερη ασφάλεια.

en2

Αν έχει ξεκινήσει ήδη επαφές, υπάρχει μια ειδική εξέταση που μπορεί να κάνει, για να δει αν έχει ήδη μολυνθεί από κάποιο στέλεχος του ιού και αν ναι, από πόσα και από ποια ακριβώς. Έτσι, θα γνωρίζει από που ξεκινά και τι να προσδοκά από το εμβόλιο, αλλά και πόσο καλύπτεται και πόσο συχνά πρέπει να κάνει εξέταση Παπανικολάου.

Εννοείται ότι πρέπει, παρά το εμβόλιο, να χρησιμοποιεί ΠΑΝΤΑ προφυλακτικό, για τα υπόλοιπα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

instagram facebook youtube twitter linkedin

Δρ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ - ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΙΔΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Healthy Lady, Κέντρο Παιδικής κι Εφηβικής Γυναικολογίας

Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα)

Με ραντεβού σε Γλυφάδα και Τρίπολη 210 6919219 Email: info@healthylady.gr

ΠΑΙΔΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ - Γυναικολόγος για παιδιά και έφηβες

Εγγραφείτε στο newsletter μας!