Μπορεί να σπάσει ο παρθενικός υμένας με τα δάχτυλα

Μπορεί να σπάσει ο παρθενικός υμένας με τα δάχτυλα κατά τον αυνανισμό;

 

Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων η ρήξη (σπάσιμο) του παρθενικού υμένα γίνεται με την πρώτη σεξουαλική πράξη, δηλαδή την πρώτη διείσδυση του πέους στον κόλπο της γυναίκας.

Επίσης, "σπάσιμο" του παρθενικού υμένα μπορεί να γίνει με διείσδυση οποιουδήποτε αντικειμένου μέσα στον κόλπο, και φυσικά και με τα δάχτυλα είτε κατά τη διάρκεια του αυνανισμού ή κατά το ερωτικό παιχνίδι.

Τρίτος τρόπος είναι κάποιο ατύχημα που συνδυάζεται με χτύπημα στην περιοχή, πχ, πτώση από ποδήλατο, στην παιδική χαρά, κλπ. Η ρήξη του παρθενικού υμένα είναι ίδια (πόνος - αίμα) όπως και αν αυτή γίνει.

Ο παρθενικός υμένας έχει αιμοφόρα αγγεία. Αν η ρήξη ("σπάσιμο", σκίσιμο) γίνει σε σημείο που περιέχει μεγάλο αγγείο, τότε μπορεί το αίμα να είναι αρκετό. Μπορεί να επαναληφθεί 2 και 3 φορές το ίδιο φαινόμενο, καθώς την πρώτη φορά μπορεί η ρήξη να μην είναι πλήρης.

dax

Η ρήξη του παρθενικού υμένα διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Συνήθως όμως εμφανίζεται λίγο αίμα ή/και αισθάνεται κάποιο πόνο ή τσούξιμο, έστω και πολύ ήπιο.

Συνήθως το αίμα δεν ξεπερνά τις λίγες σταγόνες. Σε περίπτωση που το αίμα είναι περισσότερο, και μάλιστα σε βαθμό που να εντυπωσιάζει η ποσότητα, λίγο παγωμένο νερό στην περιοχή μπορεί να βοηθήσει αρκετά.

Προσοχή στην υγιεινή της περιοχής. Υγιεινή ναι, υπερβολές όχι.
Πλύσιμο ΟΧΙ με betadine, αλλά μόνο με νερό και κάποιο ήπιο καθαριστικό για την περιοχή.
Με κάθε βεβαιότητα, αυτό που μπορεί να δει ευκολότατα ο γυναικολόγος είναι αν έχει γίνει ρήξη του παρθενικού υμένα ή όχι.

Ο γυναικολόγος θα εξετάσει και θα πει αν έχει γίνει ρήξη ή όχι. Αποκατάσταση της ακεραιότητας του παρθενικού υμένα γίνεται με χειρουργική επέμβαση (παρθενορραφή- πλαστική παρθενικού υμένα).


instagram facebook youtube twitter linkedin

Δρ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ - ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΙΔΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Healthy Lady, Κέντρο Παιδικής κι Εφηβικής Γυναικολογίας

Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα)

Με ραντεβού σε Γλυφάδα και Τρίπολη 210 6919219 Email: info@healthylady.gr

ΠΑΙΔΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ - Γυναικολόγος για παιδιά και έφηβες

Εγγραφείτε στο newsletter μας!