210 6919219 επικοινωνήστε για ραντεβού

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ του “Healthy Lady”

H σωστή και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση πολλών από τα προβλήματα, με τα οποία ασχολείται η Παιδική και Εφηβική Γυναικολογία, απαιτούν την συνεργασία πολλών ειδικοτήτων ιατρών και άλλων ειδικών της Υγείας.

Έτσι λοιπόν:
Α) σε κάποιες επεμβάσεις οι γνώσεις και η εμπειρία ενός Πλαστικού Χειρουργού είναι ιδιαίτερα σημαντική, όπως περιπτώσεις πλαστικής αποκατάστασης ανισομαστίας, αυξητικής μαστών σε κάποιες γοναδικές δυσγενεσίες κλπ.Στο Κέντρο μας έχουμε την τύχη να διαθέτουμε πληρέστατο φάσμα υπηρεσιών Πλαστικής και Αισθητικής Χειρουργικής, που περιλαμβάνουν όλη την γκάμα της αισθητικής και επανορθωτικής χειρουργικής. Η συνύπαρξη Γυναικολόγου με Πλαστικό Χειρουργό εξασφαλίζει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Β) σε κάποιες περιπτώσεις η εμπειρία Παιδοδερματολόγου είναι χρήσιμη για τη διάγνωση και τη θεραπεία κάποιων λοιμώξεων των έξω γεννητικών οργάνων (αιδοιοκολπίτιδα), αλλά και για την αντιμετώπιση ακμής, λιπαρότητας του δέρματος κλπ, που είναι ιδιαίτερα συχνά σε σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.
Το Κέντρο μας έχει την δυνατότητα για παιδοδερματολογική εκτίμηση από Παιδοδερματολόγο, έμπειρη στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών των ηλικιών.

Γ)  στον χώρο μας λειτουργεί Τμήμα Aισθητικής για τον καθαρισμό προσώπου, βοηθώντας έτσι στην καλύτερη και γρηγορότερη αντιμετώπιση της ακμής. Επίσης, δίνει συμβουλές για θέματα καθαρισμού, καθημερινής υγιεινής και φροντίδας του δέρματος, για την καλύτερη αντιμετώπιση της λιπαρότητας, όπως στο Σύνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών. Επιπλέον, δίνει σημαντική βοήθεια με τεχνικές αποτρίχωσης στο πρόσωπο αλλά και σε άλλα μέρη του σώματος, σε νέες με αυξημένη τριχοφυΐα.

Δ) στο Τμήμα LASER, εξειδικευμένος Ιατρός αναλαμβάνει να βοηθήσει σε προβλήματα αυξημένης τριχοφυΐας, όπως σε περιπτώσεις αυξημένων ανδρογόνων (υπερανδρογοναιμία). Το Τμήμα LASER, εκτός από τις εφαρμογές αποτρίχωσης, στο πρόσωπο και σε άλλα μέρη του σώματος, συμβάλει και στη LASER αντιμετώπιση αιμαγγειωμάτων, αλλά και των ευρυαγγειών.

Ε) η πλειονότητα των γυναικολογικών διαταραχών, ιδίως στις μικρές και ευάλωτες ηλικίες, προκαλούν μεγάλη ανησυχία, φόβο, άγχος και ανασφάλεια. Η ανακοίνωση κάποιων καταστάσεων μπορεί να προκαλέσει τεράστια ψυχολογική επιβάρυνση, τόσο σε παιδιά ή εφήβους όσο και στους γονείς τους. Στην εφηβεία, η προσέγγιση και συνεργασία Ιατρού και εφήβου είναι ακόμα πιο δύσκολη.
Το Κέντρο μας για όλους αυτούς τους λόγους διαθέτει συνεργαζόμενη Παιδοψυχολόγο, με ειδική εκπαίδευση και εμπειρία πάνω σε Γυναικολογικά θέματα, που αφορούν προβλήματα παιδιών αλλά και εφήβων.

Στ) Στις υπέρβαρες ή παχύσαρκες γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες, η δίαιτα που οδηγεί σε απώλεια λίπους έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση και συχνά αποκατάσταση του κύκλου. Η νευρική ανορεξία «χτυπά» κυρίως έφηβες και νέες κοπέλες. Στις ηλικίες αυτές, τα πρότυπα της μόδας μπορούν να επηρεάσουν την ψυχοσύνθεση της εφήβου. Η βουλιμία αποτελεί την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.
Το Κέντρο μας προσφέρει ως υπηρεσία στο χώρο μας, τη δυνατότητα χάραξης Στρατηγικής Σωστής Διατροφής, με τη βοήθεια ιατρού με ειδική εκπαίδευση πάνω στα θέματα αυτά.

instagram facebook youtube twitter linkedin

Δρ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ - ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΙΔΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Healthy Lady, Κέντρο Παιδικής κι Εφηβικής Γυναικολογίας

Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα)

Με ραντεβού σε Γλυφάδα και Τρίπολη 210 6919219 Email: info@healthylady.gr

ΠΑΙΔΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ - Γυναικολόγος για παιδιά και έφηβες

Εγγραφείτε στο newsletter μας!