210 6919219 επικοινωνήστε για ραντεβού

Παγκόσμια Ημέρα του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού η 20η Νοεμβρίου

Τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Πρέπει να είναι προστατευμένα από απειλές, εξαναγκασμό, πείνα, πολέμους, φυσικές καταστροφές, προσφυγιά, διακρίσεις, ρατσισμό και εκμετάλλευση.

Δυστυχώς είναι εξαιρετικά πολλά τα τραγικά παραδείγματα που εμφανίζονται καθημερινά σε κάθε γωνιά της Γης και που δηλώνουν ακριβώς το αντίθετο. Αν και ο ΟΗΕ έχει θεσπίσει εδώ και 30 περίπου χρόνια τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, πολλά παιδιά εξακολουθούν να βιώνουν όλες εκείνες τις απαράδεκτες καταστάσεις που αποτελούν ντροπή για την Παγκόσμια Κοινότητα.

 

pagosmia imera gia ta dikaiomata tou paidiou

Η 20η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Φυσικά δεν είναι μόνη αυτή η ημέρα του χρόνου που πρέπει να φροντίζουμε τα δικαιώματα των παιδιών. Είναι όμως μια ακόμη ευκαιρία να τονίσουμε κάποιες κατευθύνσεις που είναι αναγκαίες για να υλοποιήσουμε το στόχο και είναι μέριμνα κυρίως του Κράτους.

Κατεύθυνση πρώτη είναι οι κοινωνικές δομές. Έτσι, θα καταπολεμηθούν τα φαινόμενα εκμετάλλευσης ανηλίκων που συχνά αποκαλύπτονται, είτε σε εργασιακό είτε ακόμα και σε σεξουαλικό πεδίο.

Δεύτερη κατεύθυνση είναι η δημιουργία δόμων για την αποδοχή, φροντίδα και αποκατάσταση ανήλικων θυμάτων. Έτσι, θα μπορέσουν τα παιδιά αυτά να επουλώσουν τις πληγές τους και να συνεχίσουν την κοινωνική ένταξή τους χωρίς σωρεία καίριων προβλημάτων.

Τρίτη κατεύθυνση είναι η μακροπρόθεσμη προσπάθεια βαθύτερης Παιδείας, σε ένα κοινωνικό σύνολο που θα έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα της ανθρώπινης αξίας και υπόστασης.

Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά έχουμε μερίδιο ευθύνης και προσφοράς για την καταπολέμηση τέτοιων φαινομένων. Με επαγρύπνηση και με ιδιαίτερη ευαισθησία έναντι του φαινομένου, μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά και να συμβάλουμε στο να μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους μέσα σε παιδική αθωότητα και ανεμελιά, που είναι απαραίτητα στοιχεία για τη σωστή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξή τους.

Εμείς από τη μεριά μας, ως Κέντρο Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας, προσπαθούμε να παρέχουμε φροντίδα σε όσα μικρά κορίτσια έχουν χρεία της επιστημονικής μας βοήθειας, στηρίζοντας το έργο κοινωνικών φορέων και προσπαθώντας να διαδώσουμε τις αξίες της προστασίας των παιδιών.

instagram facebook youtube twitter linkedin

Δρ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ - ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΙΔΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Healthy Lady, Κέντρο Παιδικής κι Εφηβικής Γυναικολογίας

Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα)

Με ραντεβού σε Γλυφάδα και Τρίπολη 210 6919219 Email: info@healthylady.gr

ΠΑΙΔΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ - Γυναικολόγος για παιδιά και έφηβες

Εγγραφείτε στο newsletter μας!