210 6919219 επικοινωνήστε για ραντεβού

Παιδική και Εφηβική Γυναικολογία - Δήμος Κηφισιάς

Τα κυριότερα γυναικολογικά προβλήματα σε παιδιά και έφηβες ανέπτυξε ο  Παιδογυναικολόγος δρ Παναγιώτης Χριστόπουλος, σε κοινή εκδήλωση του Κέντρου Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας “Healthy Lady” και του Δήμου Κηφισιάς.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου πριν από λίγες ημέρες, είχε ως στόχο την ενημέρωση του κοινού, ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν ποιές είναι οι συχνότερες παθήσεις και πως μπορούν να τις αντιμετωπίσουν, για να προστατέψουν την υγεία των παιδιών τους.

omilia paidogynaikologos christopoulosΟ Δρ. Χριστόπουλος παρουσίασε τα γυναικολογικά προβλήματα που εμφανίζονται σε μικρά παιδιά και σε έφηβες και που χρειάζονται ιδιαίτερη εμπειρία, εξειδικευμένες γνώσεις και για αυτό αντιμετωπίζονται από ειδικούς παιδογυναικολόγους. Στόχος είναι να  διασφαλίζεται στα παιδιά και στις νέες κοπέλες μια σωστή γυναικολογική υγεία, για να δημιουργήσουν με ασφάλεια όταν το αποφασίσουν στο μέλλον, την οικογένεια τους.

Ο κ.Χριστόπουλος εξήγησε γιατί όσο και αν φαίνεται παράξενο στον απλό ακροατή, σχεδόν όλες οι γνωστές γυναικολογικές παθήσεις μπορεί να εμφανιστούν ακόμα και από την παιδική ηλικία. Ενημέρωσε ότι το πιο συχνό γυναικολογικό πρόβλημα στα παιδιά είναι οι κολπίτιδες με τα συχνότερα συμπτώματα να είναι τα αυξημένα υγρά στο εσώρουχο του παιδιού και ο ερεθισμός ή πόνος στα έξω γεννητικά όργανα. Άλλα συχνά προβλήματα είναι η   πρώιμη ήβη, που μπορεί να «καταδικάσει» το παιδί σε χαμηλό ανάστημα, τα τραύματα των γεννητικών οργάνων, η παρουσία ξένου σώματος στον κόλπο και άλλα.

Ακολούθως παρουσιάστηκαν οι σημαντικότερες γυναικολογικές παθολογικές καταστάσεις της Εφηβείας, με τις πιο συχνές να είναι οι διαταραχές της «περιόδου», όπως αιμορραγία για πολλές ημέρες, ανώμαλος κύκλος, απουσία «περιόδου» για μεγάλο χρονικό διάστημα, το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών κλπ. Άλλα συχνά   προβλήματα είναι οι κύστες στην ωοθήκη και ο έντονος πόνος κατά τις ημέρες της «περιόδου», που ταλαιπωρεί την έφηβη και την αναγκάζει να απουσιάζει από το σχολείο και άλλες δραστηριότητες. Ένα από τα πιο ανησυχητικά προβλήματα είναι και οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες αλλά και οι  εκτρώσεις στην Εφηβεία που αποτελούν μια απειλή που συνεχώς αυξάνεται.

paidogynaikologos athina kifisia

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με ομιλίες τους και οι συνεργάτες του Δρ Παναγιώτη Χριστόπουλου, διατροφολόγος κα Κολοβέρου που ανέπτυξε τη σημασία της σωστής διατροφής στα παιδιά, δίνοντας πολύτιμες οδηγίες. Επίσης, η κα Ιωάννα Angus, σχολική ψυχολόγος που μίλησε για τη σεξουαλικότητα των παιδιών και τη σχέση τους με το Διαδίκτυο. «Τόσο η διατροφή όσο και η ψυχολογία έχουν άμεση σχέση με τη σωστή υγεία του ανθρώπου και για το λόγο αυτό στο Κέντρο μας έχουμε άμεση συνεργασία και υποστήριξη από τους αντίστοιχους ειδικούς», δήλωσε ο Δρ Παναγιώτης Χριστόπουλος, ο οποίος είναι ο Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης.

instagram facebook youtube twitter linkedin

Δρ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ - ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΙΔΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Healthy Lady, Κέντρο Παιδικής κι Εφηβικής Γυναικολογίας

Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα)

Με ραντεβού σε Γλυφάδα και Τρίπολη 210 6919219 Email: info@healthylady.gr

ΠΑΙΔΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ - Γυναικολόγος για παιδιά και έφηβες

Εγγραφείτε στο newsletter μας!