210 6919219 επικοινωνήστε για ραντεβού

Διεθνής Ημέρα Οικογένειας, με αγάπη, ασφάλεια και στοργή

Τη σημασία της οικογένειας μέσα στην κοινωνία θέλησε να τονίσει με έναν ακόμη τρόπο ο ΟΗΕ χαρακτηρίζοντας την 15η Μαΐου κάθε έτους ως Διεθνή Ημέρα Οικογένειας.

Οικογένεια δεν είναι μια ομάδα ατόμων που μοιράζονται την ίδια στέγη. Είναι ο πυρήνας της κοινωνίας με άτομα που νοιάζονται ο ένας για τον άλλον και είναι έτοιμα να προσφέρουν ανιδιοτελώς προς τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

pagkosmia imera oikogeneia 2

Πολλοί υποστηρίζουν ότι στη σημερινή κοινωνία έχει αλλάξει αρκετά το μοντέλο της οικογένειας που ξέραμε παλιότερα. Όσες αλλαγές όμως και αν γίνουν, η οικογένεια είναι το πρώτο περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνει ένα παιδί, είναι το καταφύγιο που το κάνει να νοιώθει ασφάλεια, είναι το περιβάλλον που νοιώθει ότι εισπράττει αγάπη και στοργή, αλλά και υποστήριξη όποτε χρειαστεί. Μέσα από την επαφή του παιδιού με τους γονείς του, τα αδέλφια και τους υπόλοιπους συγγενείς, θα διαπλαστεί ο χαρακτήρας του και θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να αποκτήσει τα εφόδια, τις εμπειρίες και τις κατάλληλες συμπεριφορές για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις της κοινωνίας, να ανταπεξέλθει σε όποιες δυσκολίες και να δειχθεί ως χρήσιμος πολίτης.

Αντίστοιχα και οι ενήλικες νοιώθουν την ηρεμία και την αγάπη μέσα σε μια οικογένεια. Το ζευγάρι βρίσκει στο πρόσωπο του συντρόφου το άτομο που μπορεί να εμπιστευτεί και να προχωρήσει μαζί του στις δυσκολίες. Εκτός από το ερωτικό στοιχείο, το ζευγάρι έχει την ανάγκη της συντροφικότητας, της αλληλοϋποστήριξης και της ανιδιοτελούς προσφοράς, χωρίς ανταλλάγματα, όποτε αυτή χρειαστεί..

Ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε τη Διεθνή Ημέρα Οικογένειας είναι να μείνουμε μαζί με τους δικούς μας, να αφιερώσουμε χρόνο, να συζητήσουμε, να μοιραστούμε απόψεις, προβληματισμούς, αισθήματα, σκέψεις και όνειρα. Ας συζητήσουμε, ας επικοινωνήσουμε, ας παίξουμε μαζί, ας μαγειρέψουμε μαζί, και γενικά ας έλθουμε πιο κοντά όσο γίνεται ο ένας με τον άλλον, οι γονείς, τα παιδιά, τα αδέλφια, οι παππούδες οι θείοι, τα ξαδέλφια.

Η χειρότερη απόσταση είναι η ψυχική απόσταση και όχι η χιλιομετρική. Και αυτή η ψυχική προσέγγιση προϋποθέτει την Αγάπη. Ας θυμηθούμε ότι η οικογένεια δημιουργείται από την αγάπη των δυο συντρόφων μεταξύ τους. Από αγάπη γεννιούνται τα παιδιά τους και αγάπη προσφέρουν οι γονείς σε αυτά.

Οικογένεια λοιπόν σημαίνει Αγάπη!

instagram facebook youtube twitter linkedin

Δρ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ - ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΙΔΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Healthy Lady, Κέντρο Παιδικής κι Εφηβικής Γυναικολογίας

Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα)

Με ραντεβού σε Γλυφάδα και Τρίπολη 210 6919219 Email: info@healthylady.gr

ΠΑΙΔΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ - Γυναικολόγος για παιδιά και έφηβες

Εγγραφείτε στο newsletter μας!