210 6919219 επικοινωνήστε για ραντεβού

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδιατρικής & Εφηβικής Ιατρικής

Στις 17 με 19 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδιατρικής & Εφηβικής Ιατρικής, με ένα φιλόδοξο κι ευρύ επιστημονικό πρόγραμμα.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

 

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής, με την συν-διοργάνωση της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Ε.Κ.Π.Α., Νοσοκομείο Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού» και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών της Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. “Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας”, στην πανέμορφη Πορταριά Πηλίου.

Οι έμπειροι επιστήμονες που διοργάνωσαν το Συνέδριο κάλυψαν πολλά επίκαιρα, διαφορετικά, ενδιαφέροντα θέματα της κλασσικής Παιδιατρικής, ενώ παράλληλα συμπεριέλαβαν και ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες, σχετικές με τις σύγχρονες προκλήσεις της καθημερινότητας αλλά και τα προβλήματα παιδιών και εφήβων.

Επίσης, σε κάθε θέμα έγινε σημαντικός επιστημονικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων, ενώ παρουσιάστηκαν νέες ιδέες και επιστημονικά ερεθίσματα. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, στόχους και όραμα και να δημιουργηθούν νέες επιστημονικές συνεργασίες.

Σε αυτό το συνέδριο συμμετείχε και ο Επικ. Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Χριστόπουλος, με την ομιλία του με θέμα «Γυναικολογικά θέματα και αντισύλληψη στην υπέρβαρη/παχύσαρκη έφηβη». Επίσης, ήταν ο βασικός ομιλητής και σε Workshop για «Θέματα Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας – Αντισύλληψη». Οι εξειδικευμένες γνώσεις του κ. Χριστόπουλου ως Γυναικολόγου Παίδων-Εφήβων βοήθησαν το γενικό παιδιατρικό επιστημονικό κοινό να κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες, τόσο στη διάγνωση όσο και στην αντιμετώπιση, των γυναικολογικών προβλημάτων σε παιδιά και έφηβες.

Τέτοιες επιστημονικές πρωτοβουλίες συμβάλουν ουσιαστικά στη σωστή αντιμετώπιση εξειδικευμένων γυναικολογικών προβλημάτων και στην αποτελεσματικότερη προστασία της γυναικολογικής Υγείας των γυναικών κάθε ηλικίας.

 

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

instagram facebook youtube twitter linkedin

Δρ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ - ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΙΔΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Healthy Lady, Κέντρο Παιδικής κι Εφηβικής Γυναικολογίας

Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα)

Με ραντεβού σε Γλυφάδα και Τρίπολη 210 6919219 Email: info@healthylady.gr

ΠΑΙΔΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ - Γυναικολόγος για παιδιά και έφηβες

Εγγραφείτε στο newsletter μας!