210 6919219 επικοινωνήστε για ραντεβού

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΙΚΡΩΝ ΧΕΙΛΕΩΝ ΑΙΔΟΙΟΥ

Τα μικρά χείλη του αιδοίου κάποιες φορές γίνονται υπερτροφικά, δημιουργώντας προβλήματα στη γυναίκα, τόσο πρακτικά όσο και ψυχολογικά.

Προβλήματα από υπερτροφικά χείλη αιδοίου
Τα υπερτροφικά χείλη του αιδοίου μπορεί να είναι εμπόδιο για μια φυσιολογική και ευχάριστη σεξουαλική επαφή. Μπορεί επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις, να προκαλούν μέχρι και πόνο, καθώς το χείλος μπορεί να αναστρέφεται, κατά τη διάρκεια της επαφής, μέσα στον κόλπο. Η παρουσία τους συχνά οδηγεί σε μειωμένη αυτοπεποίθηση των γυναικών αυτών απέναντι στο σύντροφο τους. Πολλές από αυτές τις γυναίκες αποφεύγουν την ερωτική συνεύρεση με το σύντροφο τους, καθώς νοιώθουν ότι η εικόνα των γεννητικών οργάνων τους είναι «παράξενη» ή «αντιαισθητική» και «αντι-ερωτική». Το αποτέλεσμα είναι το άγχος και η ψυχική επιβάρυνση, που έχει αρνητικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή με το σύντροφο τους. Κάποιες από αυτές, αποφεύγουν να δημιουργήσουν ερωτικό δεσμό, ενώ κάποιες άλλες έχουν γίνει στο παρελθόν, από κάποιο σύντροφο, θύματα αρνητικών σχολών με σοβαρή επίπτωση στον ψυχισμό τους.

Τα υπερτροφικά χείλη του αιδοίου πάρα πολύ συχνά, εμποδίζουν τη γυναίκα να φορέσει μαγιό, καθώς είναι εμφανής η παρουσία κάποιου πλεονάζοντος ιστού στην περιοχή. Επίσης, μπορεί να είναι ενοχλητικό, όταν η γυναίκα φορέσει στενά ρούχα ή εσώρουχα ή ακόμα όταν κάνει ποδήλατο.


plastiki mikra xeilia

Από άποψη υγιεινής, η καθαριότητα της περιοχής είναι πιο δύσκολη, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που έχουμε και αυξημένη εφίδρωση ή κατά την διάρκεια της περιόδου.

Τι είναι η πλαστική χειλέων αιδοίου
Η πλαστική επέμβαση στα μικρά χείλη γίνεται για να μειωθεί το μέγεθος ή να αλλάξει το σχήμα τους, που ενοχλεί οπτικά, δηλαδή αισθητικά ή πρακτικά τη γυναίκα. Η επέμβαση έχει άριστα αποτελέσματα. Η διάρκεια της είναι μικρή και μπορεί να γίνει είτε με γενική είτε με τοπική αναισθησία. Τα ράμματα διαλύονται μόνα τους και δεν χρειάζεται αφαίρεση τους. Ο πόνος αντιμετωπίζεται εύκολα με απλά παυσίπονα φάρμακα και η νεαρή επιστρέφει γρήγορα στις ασχολίες της.

Η πλαστική αποκατάσταση της υπερτροφίας των μικρών χειλέων του αιδοίου, όταν χρειάζεται, γίνεται με τη συνεργασία Παιδογυναικολόγου και Πλαστικού Χειρουργού, για την επίτευξη άριστου αισθητικού αποτελέσματος σε εξειδικευμένες περιπτώσεις. Για την επέμβαση απαιτείται ειδική εκπαίδευση σε θέματα επανορθωτικής χειρουργικής και πρέπει να χρησιμοποιούνται σύγχρονες μέθοδοι, για να φέρουμε τα πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα για τη νεαρή γυναίκα.

instagram facebook youtube twitter linkedin

Δρ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ - ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΙΔΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Healthy Lady, Κέντρο Παιδικής κι Εφηβικής Γυναικολογίας

Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα)

Με ραντεβού σε Γλυφάδα και Τρίπολη 210 6919219 Email: info@healthylady.gr

ΠΑΙΔΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ - Γυναικολόγος για παιδιά και έφηβες

Εγγραφείτε στο newsletter μας!