210 6919219 επικοινωνήστε για ραντεβού

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΘΕΝΙΚΟΥ ΥΜΕΝΑ

ΠΑΡΘΕΝΟΡΡΑΦΗ
Ο παρθενικός υμένας είναι μία μεμβράνη που βρίσκεται στην είσοδο του κόλπου, ακριβώς πίσω από τα μικρά χείλη του αιδοίου. Αποτελεί  που έναν «φραγμό» που εμποδίζει την είσοδο μικροβίων και έτσι προστατεύει τον κόλπο του μικρού κοριτσιού από κολπίτιδες. Όταν η νεαρή έρθει για πρώτη φορά σε σεξουαλική επαφή, ο παρθενικός υμένας «σπάει», διαφοροποιώντας έτσι και οπτικά τις γυναίκες, που έχουν σεξουαλικές επαφές, από τα κορίτσια, που δεν έχουν ξεκινήσει τη σεξουαλική τους ζωή.

Ο παρθενικός υμένας  μπορεί όμως να «σπάσει» και χωρίς σεξουαλική επαφή, όπως σε τραυματισμούς. Συχνότερα είναι τα ατυχήματα με το ποδήλατο ή η πτώση πάνω σε κάποιο όργανο της «Παιδικής Χαράς». Επίσης, συχνά είναι και τα ατυχήματα και τραύματα των γεννητικών οργάνων και μέσα στο σπίτι. Στις περιπτώσεις αυτές, είναι δυνατή η πλαστική αποκατάσταση της ακεραιότητα του παρθενικού υμένα (παρθενορραφή). Άλλες περιπτώσεις που πιθανά αναζητούν την αποκατάσταση του υμένα είναι θύματα βιασμού, που επιδιώκουν με τον τρόπο αυτό να απαλλαγούν από το αποτέλεσμα μιας αποτρόπαιης πράξης που τις βαραίνει ψυχικά.

anaplasi ymena


Ο εξειδικευμένος Παιδογυναικολόγος μπορεί να τοποθετήσει ράμματα, ειδικά γι’ αυτήν την περίπτωση και ανάλογα την ηλικία και το μέγεθος του προβλήματος και του υμένα και να λύσει το πρόβλημα.
Ο πόνος μετά την επέμβαση αντιμετωπίζεται εύκολα με παυσίπονα και η νεαρή γυναίκα επιστρέφει πολύ γρήγορα στις ασχολίες της. Για τις πρώτες ημέρες χρειάζεται προσοχή και σωστή φροντίδα της υγιεινής της περιοχής. Τα ράμματα διαλύονται μόνα τους και δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν. Η διαδικασία διαρκεί λίγη ώρα και δεν έχει κανέναν ιδιαίτερα  σημαντικό κίνδυνο.

Ο παρθενικός υμένας δεν θα διαφέρει από το φυσιολογικό υμένα, που είχε η νεαρή παλαιότερα. Έτσι, η νέα γυναίκα απαλλάσσεται από το άγχος και την αμηχανία της απουσίας αιμορραγίας κατά την πρώτη σεξουαλική επαφή.

Η επέμβαση αυτή προσφέρει μεγάλη ψυχική ανακούφιση, ιδιαίτερα σε γυναίκες που δέχονται μεγάλες ψυχολογικές πιέσεις, λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων ή παραδοσιακών αντιλήψεων της οικογένειας ή του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος. Με την επέμβαση αυτή, καταφέρνουμε να «σβήσουμε» το παρελθόν και δίνουμε τη δυνατότητα στη γυναίκα να αποκτήσει και πάλι την ψυχική ηρεμία και την αυτοπεποίθηση της.

instagram facebook youtube twitter linkedin

Δρ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ - ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΙΔΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Healthy Lady, Κέντρο Παιδικής κι Εφηβικής Γυναικολογίας

Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα)

Με ραντεβού σε Γλυφάδα και Τρίπολη 210 6919219 Email: info@healthylady.gr

ΠΑΙΔΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ - Γυναικολόγος για παιδιά και έφηβες

Εγγραφείτε στο newsletter μας!